Facebook'ta Paylaş
Tweetle
Google Plus'ta Paylaş

Soba (japon eriştesi)

  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • Beğen
2
Konuyu Beğen
0
#1
[Resim: 30_1.jpg]

Bir kap içerisine 800gr karabuğday unu ile 200 gr buğday ununu karıştırın.1 kasede 400 ml soğuk suyu un dolu kap içerisine dök.Dökerken bir taraftan karıştır.

[Resim: 30_2.jpg]

Dikkatli bir şekilde parmaklar düz ve aşağı gelecek şekilde dilimler gibi yuğurulacak.Hamur kap içerisinde beze(top şeklinde) olucak şekilde yuğur.Hamurun kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar.Hamur sert olursa gerekirse su ilave edin.

[Resim: 30_3.jpg]

Hamuru avuç içerisinden dışarıya doğru yuğurun top şeklinde oluncaya kadar.

[Resim: 30_4.jpg]

Hamurun top şeklinde olduğundan ve pürüzsüz bir şekilde olduğundan emin olun.

[Resim: 30_5.jpg]

Bir tahta üzerine biraz buğday unu sepin ve top hamuru yuvarlak olucak şekilde açın.

[Resim: 30_6.jpg]

Oklavaya dolanan hamuru ortadan oklavanın başına gelinceye kadar
yuvarlayın.Hamur incelinceye kadar açın.

[Resim: 30_7.jpg]

Oklavayı hamur üzerinde 90 derece açıyla hamuru açın ve hamur 1 mm kalınlığında olacak şekilde.

[Resim: 30_8.jpg]

Hamurun uzun kenarı size dönuk olucak şekilde.Hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin aralarına birbirine yapışmasın diye un serpin.Dik açıyla hamuru uzun şeritler halinde kesin.

[Resim: 30_9.jpg]

İnce şeritler halinde kesilen hamur üzerindeki fazla unu alın.Eriştelerin birbirine yapışmadından emin olun.Kaynayan suya atın ve 1 dak.boyunca pişirin.Piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra erişteleri hızlı bir şekilde soğuk suya tutun.

Bu kadar Afiyet olsun.

Not:bu tarif orjinal tariftir,japon yemek dergisinden ingilizceden türkçeye çevirerek sizlerle paylaştım.
[Resim: self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg]
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

~Last Game , The Bride of the Water God ve Anikeyf e dergi Editör~


    Soba (japon eriştesi)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi