Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Görüntüleme Modu Konu Görünümü | Tam Görünüm
Soba (japon eriştesi)

 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 2 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5




panres
Manga Editörü

Editör

width=200 height=200


Yorum Sayısı:   398
Üyelik Tarihi:   28.12.2012
Rep Puanı:   9
Şu anki Konumu:   Çevrimdışı
Yorum Sayısı: 398
Üyelik Tarihi: 28.12.2012
Teşekkürler: 141
51 Mesajına, 72 Teşekkür edildi.

Anikeyf Puan: 5,954.53Ap

Ürünler: (Tüm ürünleri görüntüle.)
Ruh Hali: Yok
Yorum: #1
Soba (japon eriştesi) - 23.01.2013, 21:56

[Resim: 30_1.jpg]

Bir kap içerisine 800gr karabuğday unu ile 200 gr buğday ununu karıştırın.1 kasede 400 ml soğuk suyu un dolu kap içerisine dök.Dökerken bir taraftan karıştır.

[Resim: 30_2.jpg]

Dikkatli bir şekilde parmaklar düz ve aşağı gelecek şekilde dilimler gibi yuğurulacak.Hamur kap içerisinde beze(top şeklinde) olucak şekilde yuğur.Hamurun kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar.Hamur sert olursa gerekirse su ilave edin.

[Resim: 30_3.jpg]

Hamuru avuç içerisinden dışarıya doğru yuğurun top şeklinde oluncaya kadar.

[Resim: 30_4.jpg]

Hamurun top şeklinde olduğundan ve pürüzsüz bir şekilde olduğundan emin olun.

[Resim: 30_5.jpg]

Bir tahta üzerine biraz buğday unu sepin ve top hamuru yuvarlak olucak şekilde açın.

[Resim: 30_6.jpg]

Oklavaya dolanan hamuru ortadan oklavanın başına gelinceye kadar
yuvarlayın.Hamur incelinceye kadar açın.

[Resim: 30_7.jpg]

Oklavayı hamur üzerinde 90 derece açıyla hamuru açın ve hamur 1 mm kalınlığında olacak şekilde.

[Resim: 30_8.jpg]

Hamurun uzun kenarı size dönuk olucak şekilde.Hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin aralarına birbirine yapışmasın diye un serpin.Dik açıyla hamuru uzun şeritler halinde kesin.

[Resim: 30_9.jpg]

İnce şeritler halinde kesilen hamur üzerindeki fazla unu alın.Eriştelerin birbirine yapışmadından emin olun.Kaynayan suya atın ve 1 dak.boyunca pişirin.Piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra erişteleri hızlı bir şekilde soğuk suya tutun.

Bu kadar Afiyet olsun.

Not:bu tarif orjinal tariftir,japon yemek dergisinden ingilizceden türkçeye Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

[Resim: self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg]
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

~Last Game , The Bride of the Water God ve Anikeyf e dergi Editör~
Alıntı




Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SADELİĞİN GİZEMİ ÇAĞDAŞ JAPON EL SANATLARI SERGİSİ panres 1 944 11.02.2014 18:58
Son Yorum: goldangel
  10. İstanbul Japon Filmleri Festivali panres 2 1,380 24.12.2013 01:03
Son Yorum: panres
  Japon Dili Eğitim Semineri Duyurusu, İzmir panres 0 922 17.11.2013 23:24
Son Yorum: panres
  10. Ankara Japon Filmleri Festivali (The 10th Ankara Japanese Film Festival) panres 3 2,387 21.02.2013 17:02
Son Yorum: Rurouni
  Japon Mitolojisi CloudTsuchiya 1 2,107 09.01.2013 17:29
Son Yorum: sevda mevsimi

Hızlı Menü:


İletişim | forum.Animekeyfi.tv | Yukarı Git | İçeriğe Git | Arşiv | RSS Beslemesi