Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Görüntüleme Modu Konu Görünümü | Tam Görünüm
Japon Mutfağı Hakkında

 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 3 Oy - Ortalama: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5




CloudTsuchiya
I LOVE CURRY RAMEN!

Üye9

width=200 height=200


Yorum Sayısı:   415
Üyelik Tarihi:   28.07.2012
Rep Puanı:   12
Şu anki Konumu:   Çevrimdışı
Yorum Sayısı: 415
Üyelik Tarihi: 28.07.2012
Teşekkürler: 3
15 Mesajına, 25 Teşekkür edildi.

Anikeyf Puan: 2,002.68Ap

Ürünler: (Tüm ürünleri görüntüle.)
Ruh Hali: Calisiyor
Yorum: #1
Japon Mutfağı Hakkında - 31.07.2012, 07:36

Japon mutfağı hakkında
Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar.

Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.

Örneğin geleneksel bir japon kahvaltısının görünüşü :'(

[Resim: 300px-Breakfast_Japan.jpg]

Meşhur Japon Yemekleri

* Akaşi-yaki 明石焼き, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları.
* Çanko-nabe ちゃんこ鍋, Nabe stiline göre. Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.
* Donburi 丼, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.
* Gyōza 餃子, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.
* İşiyaki 石焼き
* Karē カレー, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu.
* Kuşiage 串揚げ
* Maki 巻き, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.
* Miso Çorbası 味噌汁, Miso ve DaŞi ile yapılır.
* Nabe 鍋 veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.
* Oden おでん, Türlü şekili.
* Okonomiyaki お好み焼き, Lahanalı hamur işi.
* Saşimi 刺身, Çiğ balık
* Şabu Şabu しゃぶしゃぶ, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.
* Sukiyaki すき焼き, Türlü
* Suşi 寿司, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.
* Takoyaki たこ焼き, Ahtopotlu hamur işi.
* Tempura 天麩羅, Fritözden balık ve sebze.
* Teriyaki 照り焼き, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et.
* Tonkatsu とんかつ, Domuz eti kızartması.
* Yakitori 焼き鳥, Tavuk eti Şiş Kebabı.

Makarna/erişte yemekleri

* Rāmen ラーメン, Erişte Çorbası
* Soba 蕎麦, Buğday Makarnası
* Udon 饂飩, kalın Makarnalar
* Somen 素麺, meşur Matsuyama Makarnası
* Yakisoba 焼き蕎麦, kızartılmış Makarna

Balık yemekleri

* Fugu 河豚 ya da 鰒 çok zehirli bir Balık türüdür. Sadece çok usta ahçılar pişirebilir. Balığın çok ince olan zehirli damarlarının tek tek çıkarılması gerekir. Bir Fugu yemeğinin fiyatı bu yüzden 300-500 Dolar arasıdır.
* Surimi すり身 Yengeç eti imitasyonu.
* Takabe Izu-Adalarında yenilen bir balık
* Unagi 鰻 (うなぎ), Yılan Balığı

Diğer yemekler

* Daşi 出汁, Deniz Otundan yapılan bir Balık Çorbası.
* Kobe-Sığırı ve Matsuzaka-Sığırı, Eti çok lezzetli olan özel yetiştirilmiş sığır türleri.
* Miso 味噌, ezilmiş Soya macunu.
* Şiitake 椎茸, Mantar cinsi.
* Soba 蕎麦 Bulgur yemeği.
* Suimono 吸い物, bir türlü türü.
* Tofu 豆腐, "Soya-Peyniri"
* Yuba 湯葉, Soya sütünün kaymağı.

Yemeğin yanında sunulan ek gıdalar (Okaşi), tatlılar ve Omiyage


* Arare あられ
* Dango 団子, Pilav Topcukları
* Mochi 餅, ezilmiş Pilav Macunu
* Natto 納豆, ekşitilmiş Soya Fasulyeleri
* Nigiri お握り, baharatlı Pilav topcukları
* Senbei 煎餅, Pirinçten yapılmış kurabiyeler
* Taiyaki たいやき, içli hamuriçi
* Tsukemono 漬物, Turşu
* Yokan 羊羹, Adzuki-Fasulyeleriyle yapılan bir tatlı.

Baharatlar

* Mirin 味醂 "Pirinç Şarabı"
* Miso 味噌 (Soya Macunu)
* Nori 海苔 çok ince Deniz Otu.
* Perilla
* Sanşo 山椒 Japon Biberi
* Wasabi 山葵 yaban turbu
* Su Biberi
* Soya Sosu 醤油 Shoyu
* Wakame 若布、和布 Deniz Otu.


Kaynak: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

[Resim: LGvBP.png]
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Alıntı

sevda mevsimi
Yeni Üye

Üye9

width=200 height=200


Yorum Sayısı:   419
Üyelik Tarihi:   18.11.2012
Rep Puanı:   2
Şu anki Konumu:   Çevrimdışı
Yorum Sayısı: 419
Üyelik Tarihi: 18.11.2012
Teşekkürler: 1
15 Mesajına, 18 Teşekkür edildi.

Anikeyf Puan: 1,529.51Ap

Ruh Hali: Neseli
Yorum: #2
RE: Japon Mutfağı Hakkında - 09.01.2013, 17:26

Shy Canım çekti olsa'da yesek .Ama çok ilginç yemek çeşitleri var Domuz eti hariç yiyebileceklerimi denemek isterdim zaten böyle ülkelere gezi ve tanıtım amaçlı giden kişilerin yerinde olmak isterdim sırf yemekleri denemek için Biraz pis boğazlıyım dicem ama aslında çok da yemek seçerim sadece merak denerken birde ölüyormuşum haha
IstiyorumNomnom
Whisper Soran olursa mefta yemek denemek için Hakkın rahmetine kavuştu derler IstiyorumInnocent

[Resim: anime-cat-girl-kawaii-neko-Favim.com-234422.gif]
Alıntı




Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SADELİĞİN GİZEMİ ÇAĞDAŞ JAPON EL SANATLARI SERGİSİ panres 1 947 11.02.2014 18:58
Son Yorum: goldangel
  İzmir Japonca Konuşma Yarışması Başvuru hakkında duyuru panres 0 765 26.01.2014 01:36
Son Yorum: panres
  10. İstanbul Japon Filmleri Festivali panres 2 1,382 24.12.2013 01:03
Son Yorum: panres
  Japon Dili Eğitim Semineri Duyurusu, İzmir panres 0 926 17.11.2013 23:24
Son Yorum: panres
  10. Ankara Japon Filmleri Festivali (The 10th Ankara Japanese Film Festival) panres 3 2,393 21.02.2013 17:02
Son Yorum: Rurouni

Hızlı Menü:


İletişim | forum.Animekeyfi.tv | Yukarı Git | İçeriğe Git | Arşiv | RSS Beslemesi